Team Winsum Sneek eenvoudig langs Eindhoven

WINSUM In de zestiende speelronde hoofdklasse superleague of darts zaterdag was team Winsum Sneek de sterk voor Eindhoven. Eerder kwam de dartsformatie in de top drie door onder andere concurrent Urk te verslaan. De derde plek is nog geen zekerheid doordat er de vorige keer verassend met 6-4 verloren werd van Weert. De wedstrijd tegen Eindhoven werd echter overtuigend met 9-1 gewonnen.

Team Winsum Sneek begon in de startopstelling met Jan Dekker, Danny Noppert, Frans van der Weit en Sylvester Paassen. Eindhoven had hinder van het Open Denemarken en zag veel basisspelers naar Denemarken afreizen. Dit resulteerde in minder weerstand en daardoor een eenvoudige middag voor de Snekers. De Round Robin sprak boekdelen en werd met 9-3 in het voordeel van Winsum Sneek beslist.

In de singles kon Eindhoven geen druk uitoefenen. Noppert en Dekker waren beide met 4-0 te sterk voor respectievelijk Jeffrey van de Pas en Carlo van Peer. Ook bij de partijen van Van der Weit en Paassen was er geen beslissende leg nodig ze waren beide met 4-2 te sterk voor respectievelijk Edwin Schellings en Martin van de Sammang.

In het derde koppel kon Eindhoven de eer pas redden. Ze versloegen via Van Peer en Van de Sammang het Sneker koppel Van der Weit en invaller Wieger Boonstra. Eerder won Winsum Sneek al twee koppels dankzij Dekker/Van der Weit en Noppert / Paassen. In het laatste koppel werd er weer aan het legsaldo gewerkt door een 3-0 overwinning van Noppert en invaller Jelko Zwart.

Noppert maakte de reeks compleet door ook de afsluitende solo met 4-1 te winnen van Martin van de Sammang.

Winsum Sneek speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Plek 1 en 2 zijn inmiddels niet meer in zicht. De Snekers moeten nog alle zeilen bij zetten om nog op het derde schavot plaats te nemen aan het einde van het seizoen. Zaterdag 18 mei staat de uitwedstrijd naar Tilburg op het programma, waarna Winsum Sneek het seizoen in eigen huis afsluit op zaterdag 8 juni 2019 tegen Den Haag. Deze wedstrijd gaat 13.00 van start in Café de Trijesprong te Winsum Friesland.