Grote brand op elektrisch jacht in Sneek geblust: geen gewonden

SNEEK - Er woedde zaterdagavond een grote scheepsbrand op een schip in Sneek. Een ontploffing aan boord van een elektrisch plezierjacht zou daarvan de oorzaak zijn. Dat is nog niet helemaal zeker, laat de brandweer weten.

Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen voor medische ondersteuning. Voor zover nu bekend zijn er echter geen gewonden gevallen en waren er geen mensen aan boord van het jacht.

De brandweer is na de melding met meerdere eenheden uitgerukt naar de Hendrik Bulthuisweg op watersportgebonden bedrijventerein 't Ges. Naast het brandweerkorps van Sneek, zijn ook de korpsen van IJlst en Joure uitgerukt.

Het jacht van meer dan tien meter lang lag bij de scheepswerf Vivante. Naast het jacht lag een ander schip met gasflessen. De brandweer heeft dat schip koelgehouden.

De brand zorgde daarnaast voor hevige rookontwikkeling door de hoeveelheid accu's aan boord. Die zorgden ervoor dat het vuur moeilijk te doven was. 

De brandweer blijft dan ook bezig om de accu's koel te houden. Het vuur zelf is ook nog niet helemaal geblust, maar volgens de brandweer gaat het om nablussen. Het jacht mag als verloren worden beschouwd.

Omwonenden werd opgeroepen (zaterdagavond 23:30 uur actueel) ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Daarnaast zijn in het water olieschermen geplaatst. Die zorgen ervoor dat in het water geraakte olie zich niet verder kan verspreiden.