Arjen Kort ongeslagen in Openingswedstrijden KWS

KOLMEERSLAND Arjen Kort en fokkenist Marije Faber uit Sneek bleven zaterdag en zondag ongeslagen in de Zestienkwadraat tijdens de Openingswedstrijden van de KWS op het winderige Sneekermeer.

In hun 4444 wisten ze de drie wedstrijden te winnen. Een van de twee geplande wedstrijden op zondag werd afgelast vanwege te weinig wind. Dat na een stormachtige zaterdag met uitschieters tot in de windkracht 7 waarop een deel van de ingeschreven zeilers besloot om niet van wal te steken. In de Zestienkwadraat kwamen 7 van de 12 ingeschreven boten aan de start.

Johan Schootstra was de andere stuurman die ongeslagen bleef. Hij was de beste in het bescheiden veld van 5 Dertigkwadraten. Sneker Ferny Bakhuizen was zaterdag de enige van de 5 2.4-zeilers die het water op ging. Hij won ook zondag.

In de Flits A ging de winst naar Femme Rijk en fokkenist Kiek de Groot. In de B zegevierden Ilse en Arnoudt Reitsma uit Oppenhuizen.

Gert Pauli uit Sneek en Corjan Schouten eindigden als tweede in de Pampus. De winst ging naar Sander Jorissen uit Loosdrecht die profiteerde van de valse start in de slotrace van de aan de leiding gaande Bob Heineke, met fokkenist Erwin de Vries uit Sneek. De helft van de ingeschreven 26 boten kwam op het knobbelige water zaterdag.

In de Regenboog (9 boten) eveneens een tweede plaats voor Harry Amsterdam uit Sneek. Oud-Grouster Arjen Snoekc pakte dankzij twee eerste plaatsen zaterdag in de 100 de eindzege. Kim en Britt Abma pakten een tweede prijs in de Schakel achter Gerrit Foppe Wissels uit Drachten en Freark Zandstra uit Sneek deed dat in de Valk.