Humanitas biedt steun bij verdriet en rouw

SNEEK -Rouwverwerking kost veel energie en soms zit je er helemaal doorheen. Humanitas Zuidwest Friesland beschikt over een vrijwilligerswerkgroep waarop je een beroep kunt doen om je te helpen in je persoonlijke verliesverwerking na het verlies van een dierbare door overlijden of echtscheiding. Een vrijwilliger komt bijvoorbeeld op afgesproken tijden bij je thuis om steun en een luisterend oor te bieden.

De werkgroep bestaat uit mensen die zelf bekend zijn met persoonlijke verliezen. Deze vrijwilligers hebben allen een cursus gevolgd om je juist die steun te kunnen geven die je nodig hebt. Wat ze verder gemeen hebben, is dat zij goed kunnen luisteren en begrip en tijd voor je hebben

Deze individuele ondersteuning bij verdriet en rouw is kosteloos. Voor informatie en opgave Tetsie Reinsma via tel.nr. 06-41951960 of verlies@humanitas-zwf.nl.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen die op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. De vereniging bestaat uit vijf districten, waarbij District Noord de provincies Groningen, Drenthe en Friesland omvat. Onze 26 afdelingen bieden ondersteuning op het gebied van eenzaamheid, detentie, verlies, opvoeden, opgroeien en thuisadministratie.