VC Sneek mag trots zijn op plaats twee

SNEEK - VC Sneek moest zich gisteravond definitief verzoenen met de hegemonie van Sliedrecht Sport.

In een kolkende sporthal De Basis pakte de Zuid-Hollandse ploeg de derde landstitel op rij, de vijfde in totaal. VC Sneek kon het in de finale van de play-offs jammer genoeg nooit echt spannend tegen. Ook de derde wedstrijd lukte het de formatie van trainer Paul Oosterhof niet om een set te pakken: 3-0 (25-20, 25-19, 25-20).

Oud-speelster Carlijn Ghijssen-Jans die eerder met VC Sneek twee titels pakte en nu aanvoerder is van Sliedrecht Sport: ,,We hebben een heel seizoen gepiekt en maken het in stijl af. Dat is genieten.”

Ondanks dat het negen sets op rij verloor van bekerhouder Sliedrecht kan ook Sneek met trots terug kijken op een seizoen waarin onder leiding van de enthousiaste nieuwe Groninger coach bijna een compleet nieuwe ploeg moest worden gebouwd. De finale bereiken was een puike prestatie in een volleybaljaargang waarin de zesde plaats aanvankelijk de doelstelling was.

Sneek eindigde in de reguliere competitie netjes als derde. In de play offs rekende het vervolgens knap af met teams als Set Up’65 en Eurosped die vooraf als sterker waren bestempeld. Sliedrecht was simpelweg te goed. Oosterhof kan er mee leven: ,,We hebben gedaan wat we konden, maar zij zijn per set vijf tot zes punten beter. Klaar. Ik ben ongelooflijk trots op de ploeg, de staf en het bestuur.”

Ook de toekijkende bondscoach Jamie Morrison, die met name de door hem in de voorselectie gehaalde talent Hester Jasper nauwlettend volgde, complimenteerde de club Sneek dat toch iedere keer met talent op de proppen wet te komen. De kans dat de pas 17-jarige Jasper vertrekt is aanwezig. Ook een aantal speelsters dat met Oosterhof mee naar Sneek kwam maar niet veel speelde gaat mogelijk weg.