Nieuw magazine VVV Waterland van Friesland

SNEEK - Het nieuwe magazine van VVV Waterland van Friesland is verschenen in een oplage van 30.000 exemplaren.

Waterland van Friesland is sinds januari 2019 de nieuwe naam voor de toeristische regio Zuidwest Friesland. Het magazine brengt in een geheel nieuwe en frisse stijl de regio in beeld met bijzondere verhalen en prachtige foto’s. Om voor de toerist herkenbaar te zijn, zijn er in de stijlelementen herkenbaar gebruikt van Merk Fryslân. Het eerste exemplaar is door voorzitter Bart Hakbijl uitgereikt aan wethouder Mark de Man van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Ga bijvoorbeeld op micro-avontuur met blogger Wiepkje Hoekstra naar Gaasterland. Verken zeven van de elf fonteinen van de 11fountains in de Elfstedensteden van Waterland, hink stap sprong over het nieuwe Odulphuspad of kom bier en whisky proeven in Bolsward. Met deze en meer verhalen informeert en verleidt VVV Waterland van Friesland de toerist van Zuidwest Friesland. Bezoekers die, zoals uit onderzoek blijkt, vaak maar op 1,5 uur rijden van de regio wonen.

Het magazine wordt gratis verspreid via alle VVV locaties van Waterland van Friesland en bij diverse recreatieve ondernemers in Zuidwest Friesland. Een deel van de verhalen staan in een speciale online editie. Deze verhalen zijn ook vertaald in het Duits en het Engels, zodat via de digitale weg deze doelgroepen geïnspireerd worden.

Het gedrukte magazine is een uitgave van Ying Media uit Sneek en VVV Waterland van Friesland samen.