Fortissimo zondag in Harmonie

HEERENVEEN - Dertig kinderen uit Súdwest-Fryslan schitterden zaterdag tijdens de première van musical Fortissimo en het magische avontuur in Heerenveen. Zondag 28 april is de voorstelling nog een keer te zien in Stadsschouwburg de Harmonie

 De musical neemt je mee in het verhaal over twee componisten die beiden graag de wedstrijd in het theater willen winnen. Musicus Quintus en componist Antonio Salieri uit Wenen zijn aan elkaar gewaagd! Maar er is iets geks aan de hand... Antonio komt met een bijzondere tijdmachine het theater in. Of moeten we zeggen Antonia? Uitvinder Fortissimo komt erachter dat er aan zijn tijdmachine is geknoeid. Hij twijfelt geen moment en reist van 1780 naar 2019! Wat er dan allemaal gebeurt...Kom zondag 28 april naar De harmonie in Leeuwarden om 15.00 uur en 19.00 uur en beleef dit magische avontuur.

De voorstelling is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Brassband Pro Rege, het Fortissimo Combo en dertig kinderen uit groep zes, zeven en acht van verschillende basisscholen uit de gehele gemeente Súdwest Fryslân. De acteurs Jelmar Hoekstra, Marleen de Boer en jeugdacteurs Bregt Vincken en Lútzen Rijpma maken er samen met de kinderen, de blazers en muzikanten een groot avontuur van. De kinderen werden in 12 weken klaargestoomd voor de musical. Velen hadden nog geen ervaring met optreden in het theater en staan nu als ware dansers en zangeressen op het podium.

Zangdocent Joke Krist leerde de kinderen vol overtuiging te zingen. Dansdocent Mannon van der Meer heeft met hulp van Jente Mare Zonnenberg de vele danspasjes bedacht en ingestudeerd. Brengt kinderen en muziek samen Wendy Postma is initiatiefneemster en producent van de musical. ,,Mijn doel is om kinderen meer in aanraking te laten komen met allerlei facetten van muziek, waaronder klassiek, blaas- en popmuziek. Ik ben dan ook super trots op al de kinderen die meedansten en zongen in de musical! Hun harde werken werd beloond met een prachtige show en een welverdiend applaus.”

Dirigent en musicus Hendrik de Boer schreef samen met Wendy de muziek voor de musical. Hij arrangeerde bestaande muziek en bedacht nieuwe muziek voor de liedjes die Wendy geschreven heeft. Zes jaar geleden hebben ze eerder zo’n spectaculaire musical in elkaar gezet. Stichting Narrante Concerten Wendy Postma organiseert de musical vanuit Stichting Narrante Concerten. Deze stichting heeft ze opgezet met als het verbinden van verschillende disciplines, groepen en muziekstijlen. De stichting ontwikkelt en organiseert unieke samenwerkingsprojecten tussen orkesten, kleine ensembles, combo´s, koren in combinatie met toneel en theater. Bij de producties zijn in ieder project alle deelnemers op het podium aanwezig en hebben ze een gelijkwaardige rol.

Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop@stichtingnarranteconcerten.nl.