Gymnasiasten csg Bogerman in projectweek

SNEEK De afdeling gymnasium van Bogerman in Sneek zit midden in een projectweek rond het toneelstuk 'De Kikkers’ van Aristophanes.

 

De leerlingen werken van donderdag 18 april tot en met morgen 25 april aan een zelfgemaakt toneelstuk, die zij als afsluiting opvoeren. De leerlingen van klas 5 hebben het toneelstuk genaamd ‘De Kikkers’ van Aristophanes herschreven en gemoderniseerd. Samen met de andere leerjaren verdelen zij alle taken en rollen rondom het stuk.

Op basis van persoonlijke voorkeuren worden er groepen gevormd die ieder hun eigen taak hebben.

Zo heb je een organisatiegroep, een decorgroep, een muziekgroep en een toneelgroep met leerlingen van bijna alle jaarlagen erin. De leerlingen leren in een week hun rol en in korte tijd wordt er een decor gebouwd. Leerling Lucas Jager ziet voordelen in het samenwerken met andere klassen: ,,Zo kun je veel van elkaar leren. Tijdens de projectweek ontwikkel je veel vaardigheden zoals samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. De volledige organisatie voor en tijdens de projectweek ligt namelijk bij de leerlingen. De docenten ondersteunen ons alleen waar nodig”

Het stuk ‘De Kikkers’, dat morgen 25 april om 16.45 en 19.30 uur wordt opgevoerd, gaat over de Griekse god Dionysos. De god van de wijn en feesten daalt samen met zijn slaaf Xanthias naar de Onderwereld af om Euripides, een Griekse tragediedichter, terug te halen. De leerlingen van klas 5 hebben bij het herschrijven van het stuk gekeken hoe zij een link konden leggen met actuele onderwerpen. Op die manier zijn ze ook bezig met actueel nieuws en verbinden ze dit met de verhalen uit de oudheid.