Vernieuwde speeltuin NOH geopend

SNEEK - De vernieuwde speeltijd Noordoosthoek aan de Doctor Kuyperlaan in Sneek is het afgelopen weekend feestelijke geopend.

Daarvoor kwam wethouder Stella van Gent zaterdag naar de speeltuin om het nieuwe speeltoestel officieel te openen. Met het klim/klautertoestel en nieuwe schommels voorziet de speeltuin in een behoefte, laat voorzitter Marcel Kanon van de speeltuin weten. De upgrade van de speeltuin was hard nodig, zei hij. Er was (te) weinig speeluitdaging voor kinderen boven de 6 jaar.

Hij is blij met het multifunctioneel speeltoestel gericht op de leeftijdsgroep van 6 tot en met 8 jaar. Het geeft de speeltuin een boost. Het kostte circa 20 mille, bij elkaar gesprokkeld uit eigen kas en met subsidie uit het Mienskipsfûns.

Vrijwilligers, geholpen door werknemers van Empatec, hebben in de week voorafgaand aan de opening bergen werk verzet om de speeltuin nabij station Sneek Noord seizoenklaar te krijgen.

Sinds kort is de toegang tot de speeltuin gratis. Ook bestaat de mogelijkheid tot het organiseren van kinderfeestjes. Kanon: ,,Buiten spelen stimuleren wij op deze manier. We hebben een kleine club enthousiaste vrijwilligers, maar we kunnen zeker nog wel wat vrijwilligers gebruiken, zodat we bijvoorbeeld ook tijdens de weekenden open kunnen zijn.”