Paasbrunch aan het Ringwiel

SANDFIRDEN Het had wel iets Italiaans, gisteren in Sandfirden. Nadat er 's ochtends vroeg naar paaseieren was gezocht gebruikten de inwoners aan de lange tafels in het gras aan de Ringwiel een smakelijke paasbrunch.

En dat alles onder een stralende voorjaarszon. Merk Fryslân verstopte in het hele land verschillende paaseieren. Op paasmaandag vanaf 9 uur mochten mensen aan de hand van GPS coördinaten beginnen met zoeken. Op Sânfurd werden de eerste eierzoekers daarvoor al gespot! In de heg van de kerk werd het ei uiteindelijk gevonden door een scherpziende jongeman. Goed voor een leuke goodybag! Rond 12.00 uur begon de paasbrunch in het weilandje naast het dorp.

Deze brunch werd georganiseerd voor de ‘stipers’ (donateurs) van Stichting Sânfurd. Jong en oud kon genieten van onder andere zuivel van Weide Weelde geproduceerd door lokale boeren, eieren van de familie Rypma, paasbrood van bakker Ypma en jam van mevrouw Jagersma. Zittend aan lange gedekte tafels in het gras leek het een beetje op Italië, daar onder de kerktoren van Sânfurd. De penningmeester praatte iedereen na de brunch bij over het financieel resultaat van de stichting over 2018.

Fotograaf Ronald de Jong exposeerde het gehele weekend in het kerkje met zijn Fotoplak.nl kunstwerken. Er kwamen veel bezoekers kijken. Even een fietstochtje naar Sandfirden en daar genieten van de prachtige vergezichten van De Jong bleek een mooie invulling op zo’n zomerse paasdag. Deze Friese Michelangelo houdt van horizon zonder einde en Sânfurd is één van zijn favoriete plekken om te fotograferen.