Handhaving MTV'14

EASTERWIERRUM - Het eerste team van tafeltennisvereniging MTV'14 uit Easterwierrum heeft zich in het debuutseizoen gehandhaafd in de Noordelijke tweede divisie door als veilige vierde op de ranglijst te eindigen. De nummers vijf en zes degraderen naar de eerste klasse van Fryslân.

Steven IJkema, Gert-Jan Los en Johan Vogelzang wonnen het slotduel zaterdagmiddag in MFC De Tysker met 8-2 van FTTC 2 uit Franeker en zijn dankzij die acht ranglijstpunten zes punten bij de nummer vijf Hou Tafel uit Coevorden geëindigd. FTTC 2 is als zesde geëindigd.

MTV'14 2 promoveerde bijna naar de vierde klasse. De 9-1 overwinning op ODI 4 uit Oudega Sudwest Fryslân was net eentje te weinig, bij 10-0 was het kampioenschap een feit geweest. Willem Koopmans en Brendan Bosschieter wonnen hun duels, Kevin Koster verloor er helaas eentje. Samen met hun teamgenoten Dick van der Gulik, Anco Boersma, Rintje Zijlstra en Haiko Rutten is het overigens wel een prachtige prestatie voor dit team dat uit veel debutanten bestaat.