ONS speelt zich met zevenklapper in veiligheid

SNEEK ONS Sneek speelt ook het komende seizoen in de derde divisie. De oranjehemden stelden gisteren op eigen veld lijfsbehoud veilig met maar liefst een zevenklapper tegen VVOG.

Ondanks een snelle openingstreffer  (Michael Lanting scoorde in de vierde minuut vanaf de stip) zag het er in eerste instantie niet maar uit dat het op een monsterscore zou uitdraaien op het Zuidersportpark. In het eerste kwart kreeg de thuisclub nauwelijks grip op het spel van de tegenstander waarbij de snelle Pernelly Biya voortdurend voor gevaar zorgde op de rechtervleugel. In die fase hield keeper Barry Ditewig ONS op de been waarbij de thuisploeg niet ongelukkig was het vizier bij de voorwaartsen van VVOG niet echt op scherp stond.

In het laatste kwartier van het eerste bedrijf viel het ineens allemaal goed voor ONS. Genridge Prijor (32ste minuut), Martijn Barto (34ste) en Yumé Ramos (40ste) tilden de score naar een ongekende 4-0.

De bezoekers uit Harderwijk wisten zich geklopt. Bevrijd van alle zorgen schotelde ONS het dit jaar niet erg verwende thuispubliek er in de tweede helft nog drie voor via Serge Fatima (2x) en nog een strafschop van Jelle de Graaf.