Nachtkijkers opnieuw op camping Heeg

HEEG - Er komt een tweede editie van het openluchtfilmfestival Nachtkijkers op de idyllische Watersportcamping Heeg.

Kamperende filmliefhebbers kunnen van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus onvergetelijke films onder de sterrenhemel bekijken. Nachtkijkers werkt samen met onder andere het Noordelijk Filmfestival, Shortcutz Amsterdam en New Noardic Wave.

Bij Nachtkijkers Filmfestival worden film en natuur op een unieke manier met elkaar gecombineerd. Dit jaar is het thema ‘No Pressure’. Overdag kunnen bezoekers genieten van livemuziek en zomerse activiteiten, zoals zwemmen en bbq’en. Zodra op vrijdag- en zaterdagavond de zon ondergaat, worden op twee verschillende schermen meerdere verrassende films vertoond.

Met arthouse- en mainstreamtitels is er voor ieder wat wils. Organisator Dorrit Jorritsma: ,,Onze generatie, de millennials, heeft te maken heeft met keuzestress, hoge druk van werk en de maatschappij, een groot risico op burnouts en grote maatschappelijke veranderingen, zoals het klimaat en de ontwikkelingen op technologisch gebied. Nachtkijkers is een weekend lang no pressure en in een prachtige omgeving lekker met zijn allen films kijken die bij deze thema's aansluiten.”

Het filmprogramma wordt samengesteld in samenwerking met grote partners uit de filmwereld, zoals Shortcutz Amsterdam en Noordelijk Filmfestival. Daarnaast worden er samen met New Noardic Wave leuke workshops en kampvuurgesprekken met jonge Friese filmmakers georganiseerd.

De kaartverkoop is maandag begonnen via www.nachtkijkersfilmfestival.nl.