Fries kampioen Stan Krul tweede in gewest

HOOGEVEEN - Fries kampioen Stan Krul uit Woudsend is als tweede geëindigd in de gewestelijke kampioenschappen libre hoofdklasse. In Hoogeveen het afgelopen weekend hoefde hij alleen Rob de Neef voor zich te dulden.

Krul promoveerde vorig jaar naar de hoofdklasse libre KNBB en werd direct al 2e in de voorrondes in Friesland. Dit jaar deed hij er nog een schepje bovenop en werd op het kampioenschap hoofdklasse in Gaastmeer algemeen kampioen van Friesland met een moyenne van 10.63. Daarmee werd hij samen met Hart de Haan van biljartclub Gorredijk afgevaardigd om voor Friesland uit te komen voor de gewestelijke finale hoofdklasse ( de 4 noordelijke provincies ) in Hoogeveen.

Ook daar werd door hem, maar ook door Hart de Haan, uitstekend gespeeld. Uiteindelijk tweede geworden met een gemiddelde boven de 9 en Hart derde met ook een gemiddelde boven 9.

Krul bracht kampioen Rob de Neef zijn enige nederlaag toe in 7 partijen. In slechts 3 beurten en met een fenomenale serie van 130 caramboles maakte de Woudsender zijn 150 caramboles vol. Met een gemiddelde van precies 50