Út Sneek 2019 (2): Mila en Eline treden op met Voices of Children

SNEEK Op zaterdag 25 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse muziekspektakel Út Sneek. Op veel plekken in de binnenstad treden meer dan duizend amateurmusici op. Onder hen veel aanstormend talent. Het Sneeker Nieuwsblad kijkt in de aanloop wekelijks vooruit met een van hen. In dit geval een duo: Mila Twijnstra (9) en Eline Schickenberg (8) uit Sneek. De twee meiden zijn tijdens Út Sneek te zien met de enthousiaste kinderzanggroep Voices of Children.

Elke donderdagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur oefent het jeugdige koor onder leiding van meester Johan Velthuis. Dit doen ze in de De Spil, het gebouw van de wijkvereniging in Tinga. Voices of Children is een initiatief van Gemengd Koor Evergreens Sneek. Mila en Eline zitten er sinds vorig jaar bij. ,,Er hing een poster van het koor bij mij op school en het leek mij erg leuk”, vertelt Elina een paar minuten voordat een nieuwe les begint. ,,Ik zing altijd. Als ik vrolijk ben, maar ook wanneer ik mij verdrietig voel. Ik zing van alles en bedenk zelf wel eens liedjes. Bijvoorbeeld wanneer ik op mijn keyboard speel. Dan ga ik er woorden en zinnen bij bedenken.” Mila gaf zich op bij Johan nadat ze een briefje over het koor had meegekregen van haar school. ,,Ik vind zingen heel fijn en maak ook liedjes. Zo kon ik een keertje de kat niet vinden. Toen heb ik daarover een liedje bedacht.” Bij een proefles van meester Johan was Mila gelijk verkocht. ,,Ik heb nog nooit een week gemist. Het is hier gewoon heel leuk”. Eline: ,,En supergezellig!”

Voices of Children groeit per week. ,,In het begin waren we met weinig kinderen”, weet Eline nog. ,,Maar toen hebben we een filmpje gemaakt en dat op YouTube gezet. Dat is nu al drieduizend keer bekeken. Of tweeduizend keer. Nou ja, in ieder geval heel vaak. We zijn in het filmpje aan het zingen en ik vertel ook wat over het koor en dat je er ook bij moet komen.” Het doel van de talentvolle groep is bereikt, want inmiddels bestaat het koor al uit zo'n vijftien kinderen. Maar daar kan nog meer bij, aldus meester Johan. Eline vindt het fijn dat het aantal jongens in de groep eveneens is toegenomen. ,,Mijn broertje Timo zit er nu ook bij.”

Zoek het YouTube-filmpje maar eens op, zegt ze vervolgens. ,,Als je 'Ducktales' en kinderkoor intypt, vind je hem wel. 'Ducktales' is de grote hit van het koor”, legt Eline uit. ,,Daar zijn we wereldberoemd mee geworden”. Mila kan alvast verklappen dat Voices of Children het liedje van de Walt Disney-tekenfilm gaat zingen op Út Sneek. ,,We hebben er ook danspasjes bij bedacht. Bij bepaalde woorden en zinnen doen we een beweging om het uit te beelden, zoals bij 'rennen', 'houd je dan maar stevig vast' en 'wervelstorm.” Zenuwachtig voor 25 mei zijn de beide nachtegalen niet. Want Mila en Eline mogen dan wel debuteren op Út Sneek, de nodige ervaring met optreden voor een publiek is er al wel. ,,Ik was alleen wat zenuwachtig bij de allereerste keer dat ik moest optredens, tijdens een kerstvoorstelling hier in De Spil”, zegt Mila. ,,En ik heb met de MuziekMix-lessen van meester Michiel Merkies opgetreden in de grote zaal van het theater in Sneek”, vertelt Eline. ,,Die zat toen helemaal vol”.

Zie ook: https://evergreenssneek.nl/kinderkoor