VC Sneek maakt zich op voor titelstrijd

SNEEK VC Sneek begint woensdagavond in Sliedrecht aan de serie best of five tegen Sliedrecht Sport. Inzet: het landskampioenschap. Vanmiddag wonnen de Sneker volleybalsters de laatste play offwedstrijd om des keizers baard tegen Zwolle met 3-0 (25-19, 25-16 en 25-20).

Het ging vanmiddag nergens meer over. De enige concurrent voor de tweede plaats in de finale, Set-Up'65 dat vorige week al met 0-3 klop kreeg van Sliedrecht, ging namelijk gisteravond in Vroomshoop opnieuw onderuit, nu met 3-1 bij Eurosped. Daarmee bleef de voorsprong van Sneek op de ranglijst 3 punten. Sneek eindigde na 10 duels in de kampioenspoule op de tweede plaats met 24 punten, 7 achter winnaar Sliedrecht en 6 voor nummer 3 Set Up '65. 

Dat Sneek de finale heeft gehaald mag een puike prestatie worden genoemd na een vervelend slot van vorig jaar toen het trainersduo Ank Landman en hoofdtrainer Petra Groenland kort achter elkaar vertrokken. Daarnaast gingen ook de basisspeelsters Klaske Sikkes, Anniek Siebring en Paula Boonstra om verschillende redenen weg. Talent Lotte Groninger vertrok, mede vanwege haar studie, naar Zwolle.

Maar onder leiding van de gedreven Groninger Paul Oosterhof die een handvol speelsters van topdivisionist Veracles mee nam, wierp Sneek zich gaandeweg het nog aarzelend begonnen seizoen toch weer op als voornaamste uitdager van het ongenaakbaar geachte Sliedrecht Sport.

Dat is als regerend kampioen en bekerhouder favoriet. Sliedrecht Sport won in de reguliere competitie twee keer van Sneek, maar dat wist het thuisduel in de play offs te winnen en zat er in Sliedrecht heel dichtbij.