Zussen Jasper en neven Van Solkema op longlist

SNEEK - Hester en Marrit Jasper zijn door bondscoach Jamie Morrison geselecteerd voor het Nederlandse volleybalteam. De neven Gijs en Rik van Solkema zitten bij de mannen in de voorselectie.

Hester Jasper van VC Sneek is voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Ze staat op de longlist van 30 speelsters die in mei beginnen met de voorbereiding op de internationale toernooien. Haar oudere zus hoort al langer bij de nationale selectie. Ook oud-teamgenoot Anniek Siebring zit in de voorselectie.

Oranje heeft deze zomer vier belangrijke toernooien: de Volleyball Nations League, het Olympisch kwalificatietoernooi, de World Cup en het Europees kampioenschap. Later brengt Morrison de selectie terug tot 14 speelsters.

De namen van de uit Sneek afkomstige neven Gijs en Rik van Solkema staan op de lijst van 25 mannen die de nieuwe bondscoach Robberto Piazza heeft geselecteerd. De 19-jarige Rik van Solkema is de zoon van ex-international Arno van Solkema. Zijn één jaar oudere neef is de zoon van Gertjan die bij Sneek speelde.

Het Nederlandse team doet deze zomer onder andere mee aan het Olympisch kwalificatietoernooi, in augustus in Rotterdam.