Julian Sas en Goldflesh

SNEEK - Het Bolwerk-programma voor week 16 behelst Julian Sas op vrijdag, Goldflesh op zaterdag en op zondag het sunday café.

Julian Sas en zijn muzikale partners varen al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n' roll gedachte zit diepgeworteld in de ziel van deze band.

Vlak voor hun optreden in Het Bolwerk brengt Julian Sas alweer zijn tiende studioalbum uit: Stand Your Ground. De plaat belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het indrukwekkende oeuvre van de blues-rockers.

Het Britse Godflesh mag gerust een pionier in de industrial metal genoemd worden en een van de belangrijkste namen ooit in het genre. De band werd in 1988 in Birmingham opgericht door zanger/gitarist Justin K. Broadrick en bassist G.C. Green. De twee werkten eerder samen met gitarist Paul Neville onder de naam Fall Of Because, vernoemd naar een nummer van Killing Joke. Broadrick zou je ook kunnen kennen als de gitarist van Napalm Death of als de drummer van Head of David.

Godflesh wordt gekenmerkt door een mix van drumcomputers en slepende krachtige, soms bijna dissonante gitaarklanken. Daarmee brak de band in 1989 door. Dat jaar verscheen het debuutalbum ‘Streetcleaner’. Drie jaar later was er opnieuw succes met opvolger ‘Pure’.

Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium hebben de handen ineen geslagen en bieden een podium aan talentvolle bands uit de regio. Bij de tweede editie van het Sunday café hoor en zie je de jonge honden Black Out en Talking Notes aan het werk. De afsluiter van de middag is het Dokkumer Sweetgodanimals.