Met de bus naar Tryater

SNEEK - Paul de Leeuw komt dinsdag 16 april naar het Theater Sneek. Vervolgens het Holland Dance festival Codarts, het busarrangement van Tryater, Nasrdin Dchar en Thijs van de Meeberg.

Vette pech met Paul de Leeuw staat voor een avondje hilarische, ontroerende verhalen, improvisaties en kleine liedjes van Paul de Leeuw. Geboren worden in Rotterdam en je kinderen zijn Ajax-supporters. Je vader koopt Ruud Gullit maar leent jou geen geld voor een eerste autootje? Poliepen in de blaas en het verlies van een dierbare vriend? Het is allemaal een vorm van vette pech maar gepaard met regenhumor. Humor waar je ook een beetje om moet huilen. Net als Annie de Rooij. Samen met pianist Miguel Wiels of Bernd van den Bos is er ook ruimte voor muzikale improvisatie met het publiek.

Holland Dance festival Codarts Rotterdam biedt met Talent On The Move woensdagavond in Sneek een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans, met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat speciaal voor de dansers is gecreëerd. ‘Talent On The Move’ is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spat: ieder jaar weer, ieder jaar anders, al meer dan tien jaar.

Oud-Sneker Anna Raadsveld speelt in de komedie van Tryater in Zalen Schaaf in Leeuwarden. Daarom biedt Theater Sneek, in samenwerking met Tryater, haar publiek op donderdag 18 april een speciaal bus-arrangement aan (slechts 50 plaatsen, op=op). Ontmoet in deze volkse komedie zes groteske personages die sneller praten dan ze denken. Mensen zoals jij en ik. Je kunt ze ontmoeten op een bijzondere plek.

Nasrdin Dchar staat donderdag op het Sneker tonaal met Ja. In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen! Nasrdin neemt je mee achter de schermen, in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken.

Thijs van de Meeberg sluit de theaterweek in Sneek zaterdag af in de Noorderkerkzaal met Kom nou maar gewoon. In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen probeert Thijs de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar?