Onvoorwaardelijk vertrouwen in liefde

SNEEK - Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 23 april om 20.00 uur in CineSneek de film If Beale Street Could Talk van Barry Jenkins.

If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Het is een meeslepend, romantisch drama; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

De film speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York. Het is het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen.

Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd en in de gevangenis belandt. Hij is erin geluisd door een racistische agent die hem liet opdraaien voor verkrachting. Tish ontdekt vervolgens dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

De film is een lyrische liefdesgeschiedenis maar biedt ook een scherp inzicht in de Afro-Amerikaanse samenleving, waarin men met onverholen racisme moet omgaan. If Beale Street Could Talk is niet alleen een verhaal over 1974, maar ook over de jaren 50, toen de burgerrechtenbeweging opkwam, én over het heden. We kennen regisseur Barry Jenkins van de Oscarwinnende film Moonlight.