Nieuw online magazine over Fries geluk

SNEEK - LOK & co. Dat is de titel van het onlangs bij MiXL in Sneek gelanceerde Fries leefstijl magazine. Dit online tijdschrift over Fries geluk is te vinden op: www.lokenco.nl.

Het idee voor LOK & co is vorig jaar ontstaan, tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018, toen de hele provincie bruiste van de activiteiten. Het Culturele Hoofdstad jaar heeft de rijkdom laten zien van de rust, ruimte, de Friese cultuur en eigenheid. De sfeer is opener en toegankelijker geworden. Juist de kleinschalige projecten vanuit de mensen zelf, hebben hiervoor gezorgd.

LOK & co wil deze vibe levend houden en met elkaar de kracht en het moois van het leven in Friesland laten zien. Aan anderen, maar vooral aan onszelf, de inwoners van Friesland. Er zijn veel mooie initiatieven. LOK & co maakt ze zichtbaar en legt de verbinding.

Initiatiefnemer is Nelleke van Wendel de Joode uit Sneek. Zij doet dit niet alleen, want dat past niet bij de gedachte. Daarom bestaat LOK & co uit een groep bloggers, afkomstig uit de hele provincie tot Schiermonnikoog aan toe. Ze houden van: niet te ingewikkeld, het buitenleven en lekker en gezond eten uit de buurt. Ze volgen de trends in Friesland. En ze gaan er regelmatig op uit om te genieten van alles wat Friesland te bieden heeft.

LOK & co is een online magazine omdat dit duurzaam is en het een grote mogelijkheid tot lokale verbinding geeft. Naast de blogs is er ruimte voor een agenda, fotografie, muziek en film.

Het magazine richt zich in de eerste plaats op de inwoners van Friesland. Vanzelfsprekend is LOK & co ook voor Friezen om utens en toeristen. Kortom: voor iedereen die de provincie een warm hart toedraagt.

Veel mensen willen weer terug naar de basis. In Friesland zijn we daar voor een groot deel altijd gebleven. Met de Friese doe-maar-gewoon-instelling kom je een heel eind. Natuurlijk is hier ook stress, zitten we veel binnen en eten we niet altijd even gezond. Door de mooie natuur en sociale samenhang kunnen we het in Friesland anders doen. We kunnen hiermee vooroplopen!

,,LOK & co gaat laten zien hoe de Friese leefstijl goed past in deze tijd van bewust in het leven staan, duurzaamheid, gezondheid en behoefte aan zingeving. Met enthousiasme en plezier. LOK staat niet voor niets voor lokaal en voor Fries geluk. Gericht op een duurzame toekomst en zonder poeha. Zodat we elkaar inspiratie bieden voor een gelukkig leven. Voor minder doen we het niet”, aldus initiatiefnemer Nelleke van Wendel de Joode.