Neptunia’24 winnaar na spektakelstuk

MARKELO - De waterpoloheren van Neptunia’24 hebben zichzelf gisteravond een uitstekende dienst bewezen door het fysiek sterke De Hof te verslaan. In Markelo werd het na een spektakelstuk 10-11. De waterpolodames van Neptunia’24 speelden zaterdagavond in Groningen met 9-9 gelijk tegen de hekkensluiter ‘De Walvisch’.

De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen had de grootste moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en slaagde er in de eerste periode nauwelijks in om te scoren. Vanaf de tweede periode was Neptunia wel de bovenliggende partij en wist steeds een voorsprong te behouden.

Toen de Snekers in de derde periode tegen een rode kaart aanliepen moesten de koppen bij elkaar en volgde een donderspeech van Van Leeningen. Dit resulteerde in een aantal snel en zorgvuldig uitgevoerde aanvallen waarmee Neptunia de voorsprong verder kon uitbreiden.

In de vierde periode raakte de pijp leeg en mocht De Hof nog dichtbij komen, maar het was Neptunia dat aan het langste eind trok.

Zaterdag spelen de heren hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is De Walvisch uit Groningen. De aanvang is om 17:45.

Doelpunten Neptunia’24: Rutger van Leeningen (4x), Sander van der Molen (3x), Arjen van Leeningen (2x), Dennis van der Veldt en Wessel Westra (beiden 1x)

De waterpolodames van Neptunia’24 hebben afgelopen zaterdagavond gelijk gespeeld tegen de het onderaan staande ‘De Walvisch’. In een wedstrijd waarin de ploeg van trainer/coach Rudi van der Veldt tot de slotfase voor lag mochten de drie punten niet mee naar Sneek. De Snekers waren sterker maar konden dit vast houden tot aan de vierde periode. De verdediging zwakte af, er werd niet meer gejaagd en de achterstand werd door Groningers volledig recht getrokken.

Doelpunten Neptunia’24: Celeste Brouwer (3x), Bernice Dijkhuis en Joni de Graaf (beide 2x) en Simone van der Zwan (1x) en Gabrielle Weiler (beide 1x).