Geen nieuwe stunt VC Sneek tegen favoriet

SLIEDRECHT VC Sneek rook na de verrassende 3-2 winst op Sliedrecht Sport eerder in de kampioenspoule vanavond in de return opnieuw aan een stunt. Het mocht na een puike start en daaropvolgende twee spannende sets (net) niet zo zijn: 3-1.

De formatie van Paul Oosterhof keerde met lege handen terug vanwege de setcijfers: 20-25, 25-23, 25-23 en 25-20. En dus bij de start van de tweede helft van de kampioenscompetitie geen nieuwe stunt voor de Sneker volleybaldames.  

Die kenden zoals gezegd een uitstekende start. Dat leverde een royaal gewonnen eerste set op. Daarna ging het gelijk op. Sneek raakte de kleine voorsprong in de tweede set kwijt, kwam nog tot 23-23 maar zag Sliedrecht het eerste setpoint meteen verzilveren. In de derde set werd het van 1-4 voor Sneek in een ruk 7-4. De ploeg van Oosterhof liep achter de feiten aan (17-13) maar gaf niet op en kwam steeds dichterbij. Van 23-21 werd het opnieuw gelijk, maar weer trok de titelhouder aan het langste eind. 

Sliedrecht maakte het in de vierde set af, al kwam Sneek opnieuw tot 20 punten. Het thuisduel woensdagavond tegen het op de tweede plaats staande Set Up'65 wordt cruciaal om nog aanspraak te kunnen maken op een finaleplaats. Sneek, dat derde staat en inmiddels de hete adem in de nek voelt van Eurosped, moet winnen.

Set Up'65 boog vanavond in Zwolle een 2-0 achterstand om in 2-3 winst, heeft nu 15 punten uit 12 duels en bouwde de voorsprong op Sneek uit tot 3 punten. Sliedrecht staat ongenaakbaar bovenaan met 21 punten.