Feestelijke heropening Aldi Normandiaplein

SNEEK - Gistermorgen verzamelden de eerste klanten zich al om half acht voor de feestelijke opening van de vernieuwde Aldi-vestiging aan het Normandiaplein in Sneek. Filiaalleider Henk Haven opende, samen met vervangend filiaalleidster Lidewij Gerritsen, officieel het filiaal door het rode lint door te knippen.

Vervolgens stroomden de vele mensen nieuwsgierig naar binnen en werden verrast door de geur van versgebakken broodjes. Klanten waren duidelijk blij met de nieuwe indeling van de winkel. Het team werd veelvuldig gefeliciteerd. 'Fantastische winkel', werd door vele klanten gezegd. Binnen enkele uren krasten 400 klanten een prijs weg: van bijvoorbeeld koffieautomaten, airfryers en tablets en geldprijzen tot 250 euro. De hele dag bleef het een drukte van belang.

De nieuwe opzet van de winkel sprak de klanten bijzonder goed aan. Vooral de sfeer, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen erg in de smaak. ,,Vers, vers, vers! We hebben een winkel waar we de hele dag door vers brood bakken en een uitgebreide groente- en fruitafdeling hebben!”, aldus de glunderende filiaalleider Henk Haven.

Om klanten extra te verwennen, was er een proeverij bij de entree. Daar werden heerlijke gerechtjes bereid. Klanten konden gratis lekkere hapjes proeven, uiteraard bereid met producten uit het eigen assortiment. Nadruk op verse producten In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De ‘best geteste’ producten geven aan dat naast de voordelige prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi. Fairtrade en biologisch Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi.

Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit. A-merken Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop. Naast een duurzaam assortiment wordt ook nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Alle binnenverlichting is LED. Papier en folie worden 100% gerecycled.