Voorronde Kunstbende zondag in Sneek

SNEEK - Friese voorronde van Kunstbende is zondag bij Cultuur Kwartier Sneek.

De optredens van de Friese voorronde van Kunstbende beginnen om 12.30 uur (deuren open om 12.00 uur) en duren tot ongeveer 17.00 uur. Ingang: Oud Kerkhof 11. De prijsuitreiking is om 17.15 uur in Theater Sneek.

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Jongeren kunnen gratis deelnemen in één of meerdere categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Tijdens de Friese voorronde in Sneek zullen ruim 180 jongeren uit de hele provincie meedoen om hun eigen kunstwerk, choreo, korte film, gedicht, theaterstuk of liedje te presenteren. Dit doen ze bij Kunstencentrum Atrium, Poppodium Bolwerk en in de Noorderkerkzaal van Theater Sneek.

Na de voorronde stromen de 1e prijswinnaars van elke categorie door naar het Kunstbende Young Creators Festival op zaterdag 29 juni 2019 in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wie ook daar naar huis gaat met de 1e prijs staat op één van de acht mainstages, zoals Mysteryland 2019, Oerol 2020, International Film Festival Rotterdam 2020 of Stedelijk Museum Amsterdam. Ook treden alle landelijke winnaars op in What’s Happening, de creatieve area op Lowlands die mogelijk is gemaakt door Rabobank. https://kunstbende.nl/friesland