Thea van der Meulen opent minibibliotheek

SNEEK Thea van der Meulen is aan de Valkstraat 43 in Sneek gestart met haar eigen minibieb Buuv & Buuv.

Een minibieb is een boekenkast of klein kastje in een wijk om gratis boeken te ruilen voor de buurtgenoten of vakantiegangers. Iedereen mag gratis boeken ruilen, lenen of houden. De eigenaar van het kastje zorgt dat het kastje netjes blijft en de buurtgenoten zorgen dat boeken worden geruild.

,,Het kastje is door mijn buurman gemaakt en na een verfbeurt en aankleding heb ik mijn minibieb buiten gezet”, zegt Thea van der Meulen. ,,Inmiddels heb ik mijn eerste bezoekers mogen ontvangen, boeken zijn geleend en andere boeken heb ik terug gekregen . Op het informatiebord aan het begin van de straat staat inmiddels informatie over de bieb.”

Van der Meulen heeft haar minibieb aangemeld als Kinderzwerfboekstation. De gestickerde boeken worden geregistreerd op internet. Kinderen die de boeken lezen kunnen door middel van een code aangeven wat ze van het boek vinden met als doel dat de boeken door heel Nederland gaan zwerven.

Ze heeft van het Nationaal Fonds Kinderhulp Kinderzwerfboek een Lentepakket ontvangen, een pakket vol met kinderboeken.

In de minibieb in de Valkstraat liggen kinderboeken zoals Nijntje en Kameleon, kookboeken, romans en thrillers, magazine VT wonen en hardloopmaandblad Runners.