SWF en DFM tekenen nieuwe overeenkomst met Groen Doen

OUDEMIRDUM - De wethouders Frans Veltman van De Fryske Marren en Erik Faber van Súdwest-Fryslân tekenden een nieuwe vierjarige overeenkomst met Groen Doen, het netwerk voor Natuur- en duurzaamheidseducatie in de regio.

Dat is goed nieuws, want daarmee is voor vier jaar de financiering van het netwerk weer vastgelegd en kunnen meer dan 90 basisscholen Groen blijven Doen!

Groen Doen biedt alle basisscholen in beide gemeenten de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier allerlei activiteiten op het gebied van natuur en duurzaamheid te reserveren. Het Groen Doen aanbod bestaat onder andere uit allerlei gastlessen en excursies, bijvoorbeeld naar een (kinder)boerderij, bos of schaapskudde, maar ook een bezoekje aan Museum Joure, Jopie Huisman, het Planetarium, het Woudagemaal en Bezoekerscentrum Mar en Klif met aanvullende educatieve activiteiten. Zelfs een poppentheatervoorstelling over afval kan via Groen Doen worden geboekt. Ook het boeken van gastlessen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie kan via Groen Doen.

Groen Doen is een afdeling van de stichting Erfgoed, Natuur en Landschap en is gevestigd in het bezoekerscentrum Mar en Klif. Ruim 90 basisscholen in de regio zijn lid van Groen Doen en maken enthousiast gebruik van het gevarieerde aanbod om het onderwijs op hun school te verrijken met échte ervaringen en de kinderen te leren om zorgvuldig met hun leefomgeving om te gaan. Groen Doen wordt bij dit werk ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Kijk voor meer informatie ook eens op www.groendoen.net.