Joy Division Undercover en Jo Mersa Marley

SNEEK - Joy Division Undercover en Jo Mersa Marley komen respectievelijk vrijdag 29 maart en zondagmiddag 31 maart naar Het Bolwerk in Sneek.

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum Unknown Pleasures (1979) van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave-beweging in de jaren tachtig en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode.

Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division. Tijdens de tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division-repertoire. De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tributeband ooit. Met onder andere gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal). Erny Green´s stem evenaart op griezelige wijze de stem van Ian Curtis.

De Jamaicaanse/Amerikaanse reggaemuzikant Jo Mersa Marley – de kleinzoon van (!) – komt zondagmiddag naar Sneek en neemt een live-band mee. Net als grootvader Bob Marley en vader Stephen Marley zit de reggae ook bij Joseph (1991) in zijn bloed.

De in Kingston, Jamaica geboren ‘Jo Mersa’ bracht in 2014 zijn eerste proeve van bekwaamheid uit: de EP Comfortable. Het album met onder andere het nummer 'Rock and Swing' sloeg aan op iTunes en Spotify. Mede hierdoor vroeg Morgan Heritage om mee te spelen op de plaat Strictly Roots, die een Grammy in de wacht wist te slepen. Ook werkte Jo Mersa, die tegenwoordig in Florida woont, samen met Damian ‘Jr Gong’ Marley. Het concert bij ons maakt deel uit van Jo Mersa's eerste tour door Europa. De derde generatie Marley timmert dus flink aan de weg.

In het voorpramma Jah Sound International.

Foto van Jo Mersa Marley