Van de waarheid tot NNO

SNEEK - Het Theater Sneek biedt in week 13 onder andere Motel Westcoast, het toneelstuk de Waarheid, NNO, het Groot niet te vermijden en De meisjes met de wijsjes.

Motel Westcoast brengt al tien jaar hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse 'Westcoast'-nummers aller tijden. Méér dan 175.000 bezoekers zagen inmiddels deze bijzonder gewaardeerde muziekproductie. Belangrijkste kenmerk is de meerstemmige zang op misschien wel “Olympisch niveau”, waarvan muziekblad OOR ook schreef: “zelden hebben 4 stemmen zo goed bij elkaar gepast”. Woensdag 27 maart in het Theater Sneek.

De toneelvoorstelling De Waarheid, donderdag 28 maart in Sneek, is een originele komedie over twee ontrouwe stellen. Ze trekken je mee in de liefde, lust en ontrouw van twee bevriende stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Een haarscherp dilemma van knellende banden en de huwelijkse trouw. Eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden is het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Het NNO is vrijdag in Sneek met Aangenaam kennismaken met Mozart en Schubert. Beroemde werken van Mozart en Schubert worden nog boeiender als dirigent Jan Willem de Vriend er uitleg bij geeft. Hij is een rasverteller. Door zijn aanstekelijke verhalen ga je dingen ontdekken die anders misschien aan je aandacht waren ontsnapt. ,,Hoe meer je mensen kunt vertellen over muziek, hoe meer zij erin horen, hoe leuker ze het vinden”, is zijn overtuiging.

Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. Ook in hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling 'The Inevitables' nemen zij Sneek zaterdag op bliksembezoek mee langs alle muzikale uithoeken van de wereld.

De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep, die haar zangtalent en vierstemmige arrangementen van bekende, Nederlandstalige nummers combineert met een flinke dosis humor. In ‘Tegeltjeswijsheid’ onderzoeken zij zondagmiddag va af 14.35 uur in de Norderkerkzaal op eigenzinnige en geestige wijze de Nederlandse volksaard. Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?

De Waarheid . Foto Annemieke van der Togt