Expo Martin Sybesma in Museum Sloten

SLOTEN - Van april tot en met oktober is in het museum van Sloten werk te bewonderen van Martin Sijbesma. Met zijn romantische stijl en zijn voorliefde voor oude voorwerpen en oldtimers past hij wonderlijk goed bij het oude vestingstadje.

Martin Sijbesma (1967) woont en werkt in de voormalige gereformeerde kerk van het rustieke Kûbaard. Van oorsprong is hij huisschilder. Zijn opleiding tot kunstschilder was vooral autodidactisch.

Zijn werk werk heeft door kleur en compositie een warme en verstilde inslag. Martin richt zich dan ook uitsluitend op het mooie van dingen, op harmonie en verstilling. Hij laat duidelijk zien dat hij van oldtimers houdt, en schildert ook graag interieurs, stillevens, veelal met antieke voorwerpen, groenten en fruit.

Martin zelf over zijn realisme: ,,Het realisme is nooit geheel verdwenen, zelfs niet in de 20e eeuw. Het is volgens mij een rode draad door de schilderkunst met diverse invalshoeken. Daarom is mijn uitgangspunt steeds de relatie tussen dat realisme en de hedendaagse tijd."

Het museum is dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.