Flinke groei in aantal startende bedrijven in Fryslân

SNEEK - Voor de startende en groeiende ondernemers in deze regio organiseert Startersdagen.com samen met de Gemeente Súdwest-Fryslân, Rabobank en Interpolis, wegens succes van de afgelopen editie, opnieuw een gratis startersdag op 27 maart in Sneek.

De om 19.00 uur beginnende avond op ROC Friese Poort Sneek aan de Harste 4-6 is bedoeld om de startende ondernemers nog beter voor te bereiden op het ondernemerschap en hen te helpen hun bedrijf verder te laten groeien. Iedereen die overweegt een bedrijf te gaan starten of al een aantal jaren een eigen bedrijf heeft is welkom.

Herre Zonderland (ex-topsporter, ondernemer en spreker) neemt de bezoekers mee in zijn verhaal. Ondernemen, en zeker starten, is geen 9 tot 5 baan en daarin is het vaak zoeken naar de balans. Hoe haal je het beste uit jezelf, en dus uit je onderneming? Aangekleed met voorbeelden uit zijn persoonlijke (topsport)carrière zal Herre op bevlogen wijze ons inspireren op weg naar jouw persoonlijk doel.

Fryslân kende in 2018 een flinke groei in het aantal startende bedrijven. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) gaat het om het hoogste aantal, in de eerste drie kwartalen, sinds 2013. De netto groei in Fryslân ligt met 2 procent wel iets onder het landelijke niveau (4 procent). Landelijk waren er dit jaar meer starters (12 procent), dan in die periode in 2017. In Fryslân waren op 1 oktober bij de KvK in totaal ruim 64.000 bedrijven ingeschreven. In 2017 waren dat op diezelfde dag iets meer dan 62.000 (Friesch Dagblad, 2018). Een flink ondernemende regio dus!

De avond in Sneek bestaat verder uit een ondernemersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk seminars te volgen over de belastingdienst, het aanvragen van vergunningen, de basics van boekhouden. Daarnaast speelt het netwerken, verbindingen leggen en ervaringen delen een belangrijke rol deze avond.

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/swf2019. Hier kan tevens een keuze worden gemaakt in seminars en workshops.