Ureterper scheurt met 180 km/u over 50-weg en omzeilt wegversperring politie in Woudsend

WOUDSEND - Vanwege het overtreden van ,,een heel scala aan verkeersregels’’ is een 26-jarige man uit Ureterp zondag aangehouden in Woudsend. Hij reed onder meer met 180 kilometer per uur over een weg waar 50 is toegestaan.

De man, onder invloed van cocaïne en alcohol, werd zondagavond rond 22:30 uur gespot in Sneek. Hij vertoonde opvallend rijgedrag en negeerde vervolgens een stopteken van de politie.

De man verhoogde zijn snelheid behoorlijk. Het aanzetten van de sirenes door de politie bood geen soelaas. Vervolgens bezondigde de verdachte zich aan een aantal fikse overtredingen.

Hij reed onder meer met 180 kilometer per uur over een 50-weg, nam rotondes tegen de rijrichting in en reed zonder verlichting.

Wegversperring

De politie verminderde uit veiligheidsoverwegingen de snelheid, vlak voor Woudsend. De auto is even later leeg aangetroffen bij een kroeg. Op een gegeven moment kwamen er drie mensen naar buiten, die in de auto stapten en wegreden.

De politie had inmiddels een wegversperring opgesteld, maar de Ureterper liet zich wederom niet tegenhouden en ging er via de berm vandoor. De man werd uiteindelijk toch in de kraag gevat, doordat een politieauto zijn voertuig aantikte.