SNEEK

De tentoonstelling van konijnen, kippen, duiven, sier- en watervogels en cavia’s is zoals vertrouwd in de Veemarthal.

Deze show ,waarbij ondergebracht de Friese Bondstentoonstelling, is de grootste op dit gebied in Fryslân. De show is voor publiek geopend op donderdag van 18.00-22.00 uur, vrijdag van 10.00 – 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 15.30 uur. Voor deze tentoonstelling zijn dit jaar 1273 dieren ingeschreven. De konijnen en kippen vormen daarvan de grootste groepen. Er komen 492 konijnen, van Vlaamse reus tot kleurdwerg zijn deze knagers in alle rassen en kleuren vertegenwoordigd.

Daarnaast vullen 576 kippen en krielkippen de kooien.

Daarvan maken de Friese hoenders en dwerghoenders in alle kleurslagen het grootste deel uit met 164 stuks. Maar ook de Brahma hoenders in groot en kriel zijn goed vertegenwoordigd met 88 dieren. Andere Nederlandse rassen zijn eveneens goed vertegenwoordigd.

Van de vele rassen vallen de vechthoenders op en de uit Nederland afkomstige zijdehoen met baard met hun wilde bevedering. Bij de sier- en watervogels worden 72 dieren verwacht waaronder ronquieres kalkoenen, manderijneenden en kwakers. In totaal worden 110 duiven aangevoerd, meer dan vorig jaar.

Ook komen er 23 cavia’s in diverse kleuren en haarsoorten naar Sneek. Voor hen die van de kleindierensport hun hobby maken, zijn er goede dieren te koop tegen zeer redelijke prijzen. Over de tentoongestelde dieren is veel informatie voor handen.