Lichtjesavond zaterdag in drietal kerken

BOAZUM

In de kerken van Boazum, Britswert en Wiuwert wordt zaterdag 24 november Lichtjesavond gehouden. Van 19.30 tot 20.30 uur zijn de kerkdeuren geopend voor iedereen die een kaarsje wil aansteken om aan iemand te denken die ziek is of voor een dierbare die dit jaar is overleden.

Toegang is gratis, de kaarsen zijn gratis en ook de koffie en thee die genuttigd kan worden kost niets. De deuren gaan open voor iedereen, ook voor mensen die niet lid zijn van de kerk. Iedereen die een moment van stilte en bezinning nodig heeft mag langskomen.

Enkele leden van de kerk zullen ook in alle bescheidenheid aanwezig zijn voor het geval er mensen zijn die behoefte hebben hun gevoelens te willen uiten. Vorig jaar is de eerste Lichtjesavond van De Slachsang goed bevallen, vandaar dat er nu een vervolg komt. Er kwamen gelovigen en ook niet-gelovigen op af om op deze manier aan hun dierbaren te denken, het voorzag in een kleine maar echt aanwezige behoefte. Kwaliteit boven kwantiteit.

Lichtjesavond vindt plaats op de avond voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar, waarin de gemeenteleden worden herdacht die in het voorbije kerkelijk jaar zijn gestorven.

In de dienst worden hun namen genoemd en wordt voor elke persoon een kaars aangestoken. Daarna komt de adventstijd en de Kerstperiode: de periode van het ontstaan van nieuw kerkelijk leven en het nieuwe jaar.