SNEEK

Wereldberoemde en eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over de impact van traumatische ervaringen zullen klinken tijdens deze indrukwekkende voorstelling Operatie Geslaagd van Erik Krikke.

Operatie Geslaagd, vrijdag 16 november vanaf 20.15 uur gaat over keihard vallen, maar vooral over weer opstaan: na jaren van stilzwijgen begon voor Erik zijn grootste gevecht. Hij moest de strijd aangaan met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf.

De perfecte zaterdagnamiddag valt vanaf 16.30 uur te beleven in de comfortabele Noorderkerkzaal als de weemoedige Nederlandstalige liedjes van singer-songwriter Beatrice van der Poel, afgewisseld met de komische verhalen van auteur Thomas Verbogt, zijn te beluisteren.

Montere Weemoed gaat over kleine belevenissen met grote gevolgen en vaak ook over het toeval dat geluk heeft. Dolkomisch, ongedwongen muziektheater waar je voor één keer met een wijntje in de zaal van genieten mag.

Tijdens een sfeervol Italiaans operagala worden de bekendste Italiaanse melodieën, uitgevoerd door internationale solisten, operakoor en een groot professioneel symfonieorkest. Theater Sneek is zondag vanaf 14.30 uur voor deze gelegenheid ´Het Operatheater van Fryslân'. Een feestelijke afsluiting van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 in Sneek.

Op het programma staan meeslepende opera-aria’s, liefdesduetten, ouvertures, operakoren en intermezzi. Natuurlijk mogen de bekende aria´s O Mio Babbino Caro en Nessun Dorma niet ontbreken. Na de voorstelling is de foyer veranderd in een klassiek gala, inclusief bubbels. Men wordt opgeroepen ook in kledingkeuze voor ‘gala’ te kiezen.