,,Muziek brengt je dicht bij mensen”

SNEEK

Fluitiste Erzsébet Bouwhuis van het Stedelijk Muziekkorps kijkt met veel plezier terug op het eerste Never Ending Orchestra-Zorgconcert woensdag in het Frittemahof in Sneek. Het was het eerste NEO-Zorgconcert van EMBRACE Nederland uit een reeks van elf in Friese zorglocaties die zijn opgenomen is in de programmering van LF2018.

Doel van de NEO-Zorgconcerten is om te laten zien hoe je als amateur-musicus, zorgmedewerker en mantelzorger muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorgpraktijk. Erzsébet Bouwhuis speelt dwarsfluit en piccolo bij het Stedelijk Muziekkorps Sneek én werkt als verzorgende IG in de thuiszorg. Bouwhuis kijkt terug op een hele mooie avond: ,,De zaal was vol en er was er een mooie interactie met de zaal. Mensen genoten en reageerden op de muziek.”

Al veertig jaar speelt Erszébet Bouwhuis bij het Stedelijk Muziekkorps Sneek. Dat je mensen in de zorg een groot plezier kunt doen met muziek, is ook haar ervaring: ,,Muziek brengt je dichtbij mensen. Dat kan in kleine dingen zitten. Bijvoorbeeld door liedjes te zingen tijdens het helpen met douchen.”

Ook speelde ze met twee andere fluitisten een aantal keren op een woonzorglocatie voor jong dementerenden: ,,Er was een hele mooie sfeer, we zaten als muzikanten heel dichtbij de mensen. Een bewoner ging zijn mondharmonica halen om met ons mee te spelen. Je zag mensen loskomen, ze vonden het fantastisch.”