Klauteren tijdens sportfestijn

SNEEK

Het sportpark aan de Thomas Zandstrastraat in Sneek was een van de drie locaties in Friesland die samen circa 700 kinderen ontvingen uit het speciaal- en regulier onderwijs om samen te sporten

Het sportfestijn was georganiseerd door Sport Fryslân in samenwerking met BV Sport, gemeente Súdwest-Fryslân en Sportbedrijf Drachten.

Tijdens deze dag konden 700 leerlingen van het speciaal- en reguliere onderwijs in Drachten, Sneek en Leeuwarden ondervinden dat samen sporten leuk is.

Kinderen met een handicap maakten tijdens het festijn kennis met aangepast sportaanbod bij hun in de buurt. Dat is hard nodig, want uit onderzoek van Sport Fryslân blijkt dat slechts 25 procent van de leerlingen van het speciaal onderwijs in Friesland sport.

Sport Fryslân wil het sporten en bewegen stimuleren door deze leerlingen op het mega sportfestijn kennis te laten maken met verschillende sporten. Dit moet voor de kinderen een stimulans zijn om in hun vrije tijd ook te gaan sporten bij een sportvereniging. In totaal zijn er 400 aangepaste sportmogelijkheden in de provincie.

De kinderen konden naast het populaire klimmen en klauteren op de survivalbaan in Sneek onder andere dansen, voetballen, boksen, korfballen, judoën, bowlen. Na het sportfestijn kunnen de kinderen drie keer gratis sporten bij een sportaanbieder bij hun in de buurt.

Het mega sportfestijn is mede mogelijk gemaakt door gemeente Cornelia Stichting, Foppe Fonds, Sport Fryslân, Special Sporters Fonds, Fonds gehandicaptensport, Handicap NL (stichting meedoen mogelijk maken), Dirk Kuijt Foundation, Old burger weeshuis Sneek, Old burger weeshuis Leeuwarden, gemeente De Fryske Marren, gemeente Achtkarspelen, gemeente Opsterland, gemeente Waadhoeke, gemeente Tytsjerksteradiel en Stichting Beatrixoord.