Toegankelijkheid Sneker Sporthal verbeterd

SNEEK

De entree van de Sneker Sporthal is gemoderniseerd. De uitgebouwde ingang, in de halfronde lijn met de boven gelegen kantine, is onder andere voorzien van brede elektrische schuifdeuren waarmee de toegankelijkheid sterk is verbeterd.

Dankzij de uitbouw is de hal van de oudste sporthal in Sneek aan de Van Giffenstraat een stuk ruimer. Intern zijn de verwarmingsradiatoren en de stenen bloembak weggehaald. Het geheel is ruimer en lichter. De verwarming komt nu van stralingspanelen uit het plafond. Op de muur tegenover de ingang komt nog een beeldscherm waarop informatie komt te staan. Mogelijk worden er nog zitbanken in de hal geplaatst.

,,We hebben het jarenlang moeten doen met een soort veredelde voordeur”, aldus beheerder Paul Jorna van de Sneker Sporthal. ,,Het was gedateerd. Het geheel oogt nu een heel stuk moderner en beter.” Met een nog aan te brengen nieuwe luifel worden de puntjes op de i gezet.

Het werk is in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân uitgevoerd door Bouwcollectief Sneek. Het vergde een investering van globaal 100.000 euro.

Er zijn plannen om waarschijnlijk volgend jaar het voorterrein van de Sneker Sporthal, die inmiddels is voorzien van zonnepanelen, op te knappen. De bedoeling is om de verouderde bloembakken weg te halen. Mogelijk wordt de fietsenstalling overkapt.