Riley Groeneveld gaat hiken voor goed doel op Kaapverdië

SNEEK

The Hike is een 24-uurs sponsorloop van SOS Kinderdorpen. Meedoen aan The Hike betekent een unieke ervaring én een jaar lang liefdevolle zorg voor een kind in een SOS familie in Kaapverdië.

Met zijn actie zorgt Riley, die de jongste deelnemer is in Kaapverdië, dat al vier kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren of van wie de ouders niet meer voor hen een nieuw thuis krijgen in een SOS familie in het Kaapverdische kinderdorp Assomada. Met een bedrag van 1200 euro kan de organisatie namelijk een kind een jaar lang opgevangen bij een veilige en warme SOS familie. Voor dit bedrag is er een liefdevolle SOS moeder, eten en drinken beschikbaar, kan een kind naaar school en krijgt het alle verdere zorg dat het nodig heeft. ,,Ik doe mee aan The Hike omdat ik zelf opgroei in een fijne familie die elke dag voor mij klaar staat. Ik gun elk kind een warm thuis en een onbezorgde toekomst. Daarom doe ik mee aan The Hike om zo kinderen die er op Kaapverdië alleen voor staan ook een fijn thuis te geven”, laat Riley weten.

Dat juist Kaapverdië in beeld is bij Riley komt omdat een van zijn beste vrienden Daan daar nu woont. ,,Hij wordt samen met zijn familie gevolgd voor het tv-programma Helemaal het Einde. Hij en zijn ouders hebben er mede voor gezorgd dat The Hike nu gaat plaatsvinden en ik wil hun actie voor de kinderen van Kaapverdië steunen.”

In totaal komen circa 100 sponsorlopers aan de start op Kaapverdië. Dat zijn in totaal 52 lopers uit Nederland. Daarnaast doen 50 Kaapverdianen mee. Riley heeft zich zo goed mogelijk voorbereid op het lopen in de bergen door de afgelopen periode veel hard te lopen.

Met 3827 euro van 141 donateurs is Riley is inmiddels al over zijn streefbedrag van 3600 euro heen. Hiervoor heeft hij allerlei acties geïnitieerd om het geld bijeen te brengen. Zo heeft de 3VWO-scholier een filmpje gedeeld met al zijn vrienden en ook een presentatie gegeven aan leraren op Bogerman.

Riley is maandag in het vliegtuig gestapt richting Kaapverdië. Hij heeft vrijstelling gekregen van school. Wel heeft hij een aardrijkskundeopdracht mee in de koffer.

De link naar de actie van Riley: https://www.sosthehike.nl/

actie/riley-groeneveld