Eerste sleutel energiezuinige woningen

SNEEK

Accolade heeft de afgelopen week de eerste sleutel overhandigd van de 33 energiezuinige woningen op aan de Furmerusstraat.

Trudy Zijlstra en haar dochter Kim kregen uit handen van directeur-bestuurder Jeriça Hartholt van Accolade de eerste sleutel. Ze betrekken een van de 33 NOM-ready woningen die VDM Woningen in opdracht van woningcorporatie Accolade bouwde. De woningen staan aan de Furmerusstraat in Sneek. Op de plaats waar vroeger ‘de blauwe flat’ stond.

Zijlstra: ,,We zijn reuzeblij met deze woning. De bedoeling is dat ik hier blijf wonen totdat ik naar het bejaardenhuis kan!’ De verhuur van de woningen verliep soepel. ,,Er is veel vraag naar betaalbare, energiezuinige huurwoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. De huurprijs ligt onder de huurtoeslaggrens. Er kwamen dan ook veel reacties op de woningen”, vertelde Hartholt.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Accolade. Hartholt: ,,Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld van morgen. Dat de woningen zeer energiezuinig zouden worden, was voor ons een belangrijke voorwaarde.”

De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden.

Aannemer VDM Woningen en Accolade betrokken de kinderen van de Johannes Postsschool bij het onderwerp duurzaamheid. Zo verfden de kinderen bouwhekdoeken voor de starthandeling. Ook kregen ze een presentatie over duurzaam bouwen van VDM Woningen. En ze mochten een kijkje nemen op de bouw.