De Waterpoort oogst

SNEEK

In de vierde wedstrijd van dit seizoen maakte De Waterpoort indruk als collectief. Het leverde de Sneker korfbalequipe op eigen veld zaterdag een 22-18 overwinning op. De Waterpoort staat nu tweede in de eerste klasse B.

Net als in de eerste wedstrijden begon De Waterpoort erg sterk aan de wedstrijd. Door goed combinatiewerk en sterke aanvallen kwamen de Snekers op een snelle 5-0 voorsprong. Mooi om te zien was, dat alle 5 goals door verschillende spelers werden gemaakt. Dit sterke punt van De Waterpoort zou de hele wedstrijd zichtbaar zijn.

Hoogkerk wist daarna net als de thuisploeg twee keer te scoren: 7-2. Maar aanvallend liep het niet echt bij de Hoogkerkers en daar wist De Waterpoort aanvankelijk goed van te profiteren totdat ook de Snekers de weg naar de korf kwijtraakten. Door een aantal mooie afstandschoten van de bezoekende heren verdween de Sneker voorsprong als sneeuw voor de zon. Bij rust was het 9-7.

In de tweede helft trad enig herstel op bij De Waterpoort. Maar ook Hoogkerk bleef scoren zodat een attractieve wedstrijd ontstond waarin De Waterpoort wel voortdurend aan de goede kant van de score bleef. Uiteindelijk eindigde het duel in 22-18 en bleven de punten in Sneek.