Anonieme gever verdubbelt opbrengst Millenniumloop

SNEEK

De organisatie van de Millenniumloop werd afgelopen week blij verrast. Op het laatste moment heeft zich een anonieme gever gemeld die heeft toegezegd het totale sponsorbedrag van de Millenniumloop 2018 te verdubbelen.

De gever draagt het gekozen goede doel éen de Millenniumloop een warm hart toe. Met dit geweldige gebaar nadert de opbrengst van de Millenniumloop de 50.000 euro grens. Nog mooier zou het zijn als de Millenniumloop de gehele € 67.000,-, die nodig is om het totale doel van de Millenniumloop 2018 te halen.

In dat geval is niet alleen The Hunger Project heel erg blij, maar zijn ook de organisatie, vrijwilligers en alle lopers van de Millenniumloop supertrots op het totaalbedrag dat het afgelopen jaren bij elkaar is gelopen. Van 2010 tot en met 2015 bracht de Millenniumloop al zo’n € 940.000,- aan sponsorgeld bij elkaar.

De Millenniumloop wordt zaterdag 15 september gehouden. Het is een estafetteloop over ongeveer 100 kilometer. De deelnemende teams bestaan elk uit 2 tot 22 lopers. De route loopt langs de volgende plaatsen: IJlst, Hommerts, Sneek, Goënga, Scharnegoutum, Reahûs, Easterein, Burgwerd, IJsbrechtum, Oosthem, Folsgare, Blauwhuis, Parrega, Gaast, Workum, Oudega en Heeg. De teams lopen allemaal voor het goede doel en overhandigen bij de finish in IJlst hun cheque voor The Hunger Project (www.thehungerproject.nl). Winnen staat deze dag niet voorop.

Dorpen, clubs, vriendenteams tonen hun verbondenheid met het goede doel. Er hebben zich inmiddels zo’n 26 teams aangemeld.

Loopt u niet mee, maar wilt u wel aan The Hunger Project doneren? Dat kan op rekeningnummer NL15RABO0329495011 t.n.v. Stichting IJlst 750 jaar, o.v.v. Millenniumloop 2018.