KOLMEERSLAND

Het skûtsje van Leeuwarden met de door oud-schipper Ulbe Zwaga geflankeerde stuurvrouw Anke Zwaga was zaterdag oppermachtig tijdens het amateurzeilen van de SKS op het Sneekermeer. Het schip met de leeuw in het zeil wist beide wedstrijden te winnen. Na de ochtendrace volgde een vanwege de toenemende wind relatief korte middagwedstrijd met twee wel lange kruisrakken over de hele lengte van het Sneekermeer.

Een van de harde windvlagen, er waren uitschieters van 24 knopen, werd het skûtsje van Joure te machtig. Dat kapseisde. Het schip kwam met behulp van de sleper snel weer overeind.

De Sneker Pan, gestuurd door penningmeester Tjalling Wiersma kwam als tiende en elfde binnen. Er deden dertien SKS-skûtsjes mee. Het skûtsje van Akkrum ontbrak.

Uitslag: 1. Leeuwarden (Anke Zwaga) 1, 1; 2. Earnewâld (Geert Kleinhuis) 4 en 2; 3. Heerenveen (Jelle Talsma) 2 en 4; 4. Lemmer (Jan Jaap Visser) 7 en 6; 5. d'Halve Maen (Mark Neeleman) 6 en 7; 6. Drachten (Johnny van der Pol) 5 en 8; 7. Súdwesthoek (Barry Hofman) 3 en 10; 8. langweer (Jesse de Boer) 13 en 3; 9. Huizum (Roelie Kramer) 12 en 5; 10. Grou (Jan Feike Hoekstra) 11 en 9; 11. Sneek (Tjalling Wiersma) 10 en 11; 12. Woudsend (Teake van der Meulen) 9 en 12; 13. Joure (Maarten Sickler) 8 en dnf.


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad