Sneek-Bolsward-Sneek barst bijna los

SNEEK

AV Horror houdt op zaterdag 25 augustus de 49e editie van Sneek-Bolsward-Sneek. Start en finish zijn, net als voorgaande jaren, op de atletiekbaan van Horror.

Naast de 20 kilometer is er een 10 en een 5 kilometer prestatieloop. Voor de jeugd wordt er dit jaar in verband met de late zomervakantie in het noorden alleen een prestatieloop gehouden en geen wedstrijd.

Het parcours voor de 20 kilometer is in 2014 gecertificeerd door de Atletiekunie. Als gevolg hiervan wordt er in Bolsward een rondje gelopen over de skeelerbaan. De start van de loop is nu in een van de bochten van de atletiekbaan.

De eerste officiële Sneek-Bolsward-Sneek werd in 1967 gehouden, met start en finish op de Worp Tjaardastraat. De jaarlijkse reeks werd onderbroken voor de, onder lopers legendarische, marathon van Sneek. In 1979 stond de loop weer op de kalender. Het evenement is de laatste jaren gegroeid naar ruim 600 deelnemers.