Jubileum uitvaartbegeleiding Haaksma en De Haan

SNEEK

Haaksma en De Haan Uitvaart bestaat op 1 september tien sjaar. Inmiddels heeft het bedrijf een zichtbare plek in de branche.

,,Nabestaanden begeleiden, hen ruimte en tijd geven om op een eigen wijze afscheid te nemen van een dierbare”. Dat uitgangspunt was tien jaar geleden de drijfveer voor Gonneke Haaksma om haar betrekking als docent in het SPH-HBO onderwijs op te zeggen. Zij liet zich omscholen tot uitvaartondernemer en startte op 1 september 2008 haar uitvaartonderneming in Súdwest-Fryslân.

Helemaal uit het niets. Ze had geen afspraken met uitvaartverenigingen en haar naam stond niet als contactpersoon op een polis van een verzekeraar. ,,Het was spannend om zichtbaar te worden en een voet aan de grond te krijgen in de reeds gevestigde uitvaartbranche.”

,,De afgelopen tien jaar heb ik een zichtbare plek gekregen in deze branche. Ik kon mij onderscheiden door mijn benadering. Met een andere invalshoek, waarin de deskundige begeleiding en ondersteuning van mensen die achterblijven voorop staat. De verkoop van producten is van ondergeschikt belang.”

Sinds 2015 werkt Gonneke Haaksma samen met Berber de Haan uit Steenwijk in hun bedrijf Haaksma & de Haan Uitvaart. Het team wordt in drukke tijden versterkt door freelance uitvaartvaartbegeleidsters. Een kleine kantoorruimte in Heerenveen ligt midden in hun werkgebied (Friesland, Kop van Overijssel en Drenthe), verder werken ze vanuit thuislocaties en bezoeken zij mensen thuis.