Het weer van Dirk: Zwoele dinsdag

SNEEK

Het is deze dinsdag voor veel mensen puffen geblazen; het wordt weer een tropische dag. Dat niet alleen, er staat niet veel wind en de vochtigheid ligt hoger dan de laatste dagen. Een zwoele dag met een temperatuur die de 33 graden haalt. De zon is er bij, ook ontstaat er vanmiddag stapelbewolking en verder ziet de lucht er niet strakblauw uit. Dit is het gevolg dat er met de zuidelijke stroming op hoogte Sahara zand wordt meegevoerd.

Dan komende avond en nacht, de Sneker stappersavond/nacht. De weermodellen zijn het onderling niet met elkaar eens wat betreft de buienkans, maar ik ga er nu vanuit dat later vanavond of begin van de nacht buien overtrekken. Dit kunnen pittige buien zijn met onweer, hagel, veel neerslag in korte tijd en windstoten. Verder is het een benauwde nacht, de temperatuur blijft in de stad rond de 20 graden hangen als minimum temperatuur.

Morgen kan er eerst nog een bui vallen, opklaringen winnen verder terrein zodat Hardzeildag er qua weer er goed uit ziet. De temperatuur aangenaam met 26 graden, wind uit zuidwest tot west, in de morgen nog matig, af en toe vrij krachtig op het Sneekermeer, in de middag afnemend.

Donderdag start droog, bewolking neemt toe en later in de middag vallen er buien. De temperatuur 25 graden bij een veranderlijke wind, zwak, af en toe matig. In de avond en nacht buiige regen.

Vrijdag eerst buiig en staat er een stevige noordwestelijke wind, in de middag droog bij een afnemende wind en komt het zonnetje erbij. Het weekend geeft weer het betere weer, op zaterdag een buitje, zondag droog en zonnig.

Dirk van der Meer.