Het weer van Dirk: Tropische maandag

SNEEK

Vandaag en morgen verlopen tropisch, vanaf woensdag zakt de temperatuur geleidelijk. We blijven echter dichtbij de zeer warme lucht liggen en er zou op donderdag een aardige som aan neerslag kunnen vallen.

De bovenlucht warmt vandaag en morgen meer en meer op en dat merken we aan de grond, het wordt tropisch. Vandaag halen we de 31 graden, dit bij een zuidoostelijke wind die zwak, af en toe matig is.

Vanavond is het nog lang warm, de temperatuur daalt komende nacht ook niet verder dan een 16 graden.

Morgen wordt het nog warmer, zeg maar rustig heet. De zon schijnt, later ook stapelbewolking, tot de avond droog. De temperatuur komt op een 34 graden uit, wind veranderlijk en meest zwak. In de avond wordt ze zuidoostelijk en wordt de kans op een warmte onweersbui groter en dat telt ook voor de nacht naar woensdag.

Woensdag, Hardzeildag, valt er 's morgens nog een bui, 's middag meest droog met het zonnetje erbij, de temperatuur komt nog op een 27 graden uit. Wind zuidwestelijk, zwak tot matig, in de morgen op het Sneekermeer af en toe vrij krachtig.

Dirk van der Meer.