Afsluitend grachtconcert

SNEEK

Het vierde Rabo Sneekweek Slotconcertconcert vindt plaats op een podium in de Looxmagracht van 16.30 uur tot en met 18.30 uur en laat een ander geluid horen dan er de rest van de Sneekweek te horen is.

Dit jaar zal de BasicXL, onder leiding van Theo Brouwer, het publiek in de boten en langs de kades weer muzikaal verwennen met een afwisselend repertoire, variërend van klassiek tot pop, van jazz tot latin. Dit jaar met speciale medewerking van solisten Jan Tekstra, Janneke Brakels, Maaike Kampen en Anne Visser.

Het orkest van DEBASIC XL bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep met leden verspreid over de hele provincie en ver daar buiten.

Het Sneekweek Slotconcert is gratis toegankelijk voor publiek langs de kades. Op het water is ruimte voor meer dan 100 sloepen met publiek.

Rabobank Sneek-ZWF is hoofdsponsor van het concert. Ook dragen bij: gemeente SWF, Lionsclub Sneek Waterstad, en de gezamenlijke horecabedrijven uit Sneek. Deze laatste partij wil graag iets terugdoen voor de Snekers in verband met de overlast die de Sneekweek voor omwoners vaak met zich meebrengt.

Naast een financiële bijdrage geven de Lionsclub Sneek Waterstad ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het RABO Sneekweek Slotconcert bij te wonen in samenwerking met Thuiszorg Slippens uit Sneek.