Nick Bosma fietst in Utrecht voor VOKK

SNEEK

Nick Bosma gaat van 11 tot en met 17 augustus een week lang (sponsor)fietsen in het kader van VOKK, de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Tijdens de zesde editie van de Ketting van Ballonnen is de de 23-jarige Sneker één van de circa 25 andere jongeren die net als hij kanker hadden en het overwonnen. Kriskras door de provincie Utrecht gaan zij van de ene sportieve uitdaging naar de andere om te laten zien dat er leven is na kinderkanker. Zo geven zij kinderen die nu ziek zijn en hun ouders hoop.

Door zich te laten sponsoren halen zij ook nog eens geld op voor de KanjerKetting, kampen en maatjesprogramma van de VOKK. De start en finish van de Ketting van Ballonnen is in het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie in Utrecht waar de deelnemers kinderen en hun ouders zullen bezoeken.

Nick Bosma volgt de opleiding fotografie en journalistiek aan het ROC Friese Poort in Drachten. ,,Ik vind het mooi om iets voor mijn medemens te kunnen doen. Met name omdat het gaat om mensen die iets ondergaan wat ik ook heb ervaren. Ik weet hoe zwaar het is en wil graag helpen aan een betere toekomst. Op zowel de korte als de langere termijn.”

Nick steunen kan via www.samensteunjesterker.nl