‘Pypke’ valt in de smaak

SNEEK

Oud-Ivanhoe-bestuurders lieten zich woensdag het ’Sneker pypke’ goed smaken. Het nieuwe blond bier uit Sneek werd gepresenteerd in biercafé 3B.

Fokko Dam, Peter van der Meeren, Pyt Jaarsma en Ype Doevendans proostten op het nieuwe biertje van de initiatiefnemers Wiebe Reitsma, Herman Koops en Astrid Koops-Tippersma.

Ruim honderd gasten waaronder diverse oud-leden van de voormalige IVANHOE-club waren hier getuige van. Voor deze speciale avond had Dam zelfs de originele studio opname van ‘het Ivanhoe-lied’ afgestoft. Het populaire clublied van de op 8 augustus 1986 spontaan opgerichte Sneker club.

De eerste reacties van de eregasten waren positief. Het speciaalbier wordt ook goed ontvangen door de overige bezoekers, gezien de flesjes die gretig over de bar gingen.

In totaal zijn er veertien zeer gevarieerde verkoopadressen in Sneek die het bier ‘op de kaart zetten’. Allemaal zijn ze inmiddels voorzien van een flinke voorraad flesjes, glazen, flyers en Sneker Pypke viltjes. Speciaal voor dit bier uit Sneek is een bakfiets aangeschaft die dienst doet als bezorgwagen.